Florius presenteert droomwoningen voor senioren

0

Florius doet voor het eerst mee aan de Dutch Design Week. De hypotheekverstrekker onderzoekt tijdens de Dutch Design Week een mogelijke propositie voor 65-plussers, om zo het aanbod van prettige woonplekken voor (vitale) senioren te vergroten.

Karin Polman (foto), directeur van Florius: “De meeste 65-plussers zijn heel tevreden met hun huidige woonsituatie en willen het liefst zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Ze voelen zich nog jong en denken nog niet veel na over andere woonopties. Ze zien op tegen het moment dat thuis wonen misschien niet meer kan. Of het moment waarop ze alleen komen te staan en te veel ruimte hebben of zich eenzaam gaan voelen. Florius wil mensen stimuleren om er op tijd over na te denken, zodat ze weten hoe ze later willen wonen. Daarnaast wil we mede ervoor zorgen dat het aanbod van fijne woonplekken voor senioren wordt vergroot.”

3D-kamer

“De focus ligt tijdens de Dutch Design Week op het ontwerp van de toekomst”, zegt Polman. “Dit sluit goed aan bij onze ambitie om voorop te lopen en te blijven innoveren. Op de site van de Dutch Design Week richten we een 3D-kamer in, waar bezoekers kunnen ervaren hoe hun toekomstige woning eruit zou kunnen zien. Ook gaan we met bezoekers in gesprek over hun wensen voor de toekomst met betrekking tot wonen. Met de ervaringen die we gedurende de week opdoen, hopen we een volgende stap te kunnen zetten in de propositieontwikkeling voor senioren.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.