Florius komt in 2022 met nieuwe adviestriggers

0

Voor de tool Kansrijke Momenten heeft Florius opnieuw een aantal interessante nieuwe adviestriggers op stapel staan. Het meest vernieuwend is de adviestrigger waarin de klanten worden getoond die op basis van meerdere beschikbare Kansrijke Momenten het meest kansrijk zijn om te benaderen.

‘De klantportefeuille is een onuitputtelijke bron kansrijke adviesmomenten’

De tool Kansrijke Momenten kent al adviestriggers voor verduurzaming, aflossingsvrij en renteherziening. Het eerste nieuwe Kansrijke Moment van 2022 is ‘Risicoklasse en risico-opslag’. Hierin wordt de risico-opslag bepaald op basis van de woningwaarde. Uitgaande van de huidige woningmarkt wordt dat een goed nieuws show voor de adviseurs.

Meest kansrijke gesprekken

Het tweede Kansrijke Moment dat Florius in 2022 introduceert, is misschien wel de mooiste van allemaal. In dit overzicht worden de klanten getoond die op basis van meerdere beschikbare Kansrijke Momenten het meest kansrijk zijn om te benaderen. In één adviesgesprek kan de adviseur met deze klanten meerdere zaken bespreken die de klant een voordeel kunnen opleveren.

Zeven jaar is een moment

Later in 2022 staan nog twee Kansrijke Momenten op de planning. De eerste voor klanten waarvan de hypotheek het einde van de economische looptijd nadert en de tweede geeft een overzicht van klanten die hun hypotheek zeven jaar geleden hebben afgesloten. Volgens Florius-directeur Karin Polman is dat hét moment om een gesprek aan te gaan, omdat er gedurende die eerste zeven jaar vaak veel verandert in het leven van de klant.

Nieuwe niches aanboren

In een interview met InFinance geeft Polman eveneens aan dat Florius in de komende jaren vaker de niches in de woningmarkt gaat opzoeken. Als voorbeelden noemt Polman naast de vitalo’s – waarvoor Florius aandacht vroeg tijdens de Dutch Design Week – ook Tiny Houses, kamerverhuur en nieuwe woonvormen. “We onderzoeken binnen onze acceptatiekaders naar mogelijkheden om hier soepeler mee om te gaan. Die creatieve kansen zoeken we ook voor bijvoorbeeld particuliere ‘leave-to-let’-mogelijkheden binnen de familie, die de toegankelijkheid tot de woningmarkt vergroten.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.