Florius investeert in snelheid en digitalisering

0

Florius heeft onlangs de bestaande ORV in een modern jasje gestoken. De ORV is al sinds jaar en dag niet meer verplicht bij een hypotheek van Florius, maar de kredietverstrekker ziet er nieuw marktpotentieel in. “Onze ORV werd gewoon te duur”, zegt Paul Staps in de nieuwe e-InFinance.

De facelift bestond niet louter en alleen uit een betere pricing, ook de processen werden minutieus doorgenomen en waar mogelijk verkort. Gemak, snelheid en voorspelbaarheid waren het uitgangspunt van de vernieuwing. Staps: “Als specialist willen wij bovenop de markt zitten. Hierdoor kunnen we er voor de klant zijn op de momenten dat het nodig is. Onze producten en diensten komen niet als mosterd na de maaltijd.”

Digitalisering

Florius wil tevens vooroplopen met technologie voor klanten en adviseurs. Minder stukken opvragen bij klant en adviseur, slim inzetten van riskmodellen en meer gebruikmaken van bronbestanden. Florius is bijvoorbeeld een van de deelnemers aan de pilot Handig! Hierin leveren consumenten bij een hypotheekaanvraag een digitaal document van het UWV aan met loongegevens, in plaats van de traditionele werkgeversverklaring. Staps: “We blijven investeren in snelheid en digitalisering. Maar tegelijkertijd is de dienstverlening persoonlijk als dat nodig is.”

Lees het hele interview met Paul Staps in de nieuwe e-InFinance

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.