Florius introduceert brondatacoach

0

Florius introduceert de brondatacoach die hypotheekadviseurs ondersteunt bij het gebruik van brondata voor een vlottere en efficiëntere verwerking van hypotheekaanvragen.

Een analyse van HDN en De Hypotheker (2023) toont aan dat het gebruik van brondata in de oriëntatiefase al snel een tijdsbesparing van 25% oplevert. Florius-directeur Karin Polman (foto): “Wij erkennen het potentieel van deze ontwikkeling en zien mogelijkheden om adviseurs te begeleiden bij het benutten van brondata. Dit resulteert niet alleen in een verbeterde efficiëntie, maar biedt ook meer ruimte voor persoonlijk contact tussen adviseur en klant.”

Soepel proces

De brondatacoach biedt persoonlijke ondersteuning aan adviseurs bij het implementeren van brondata in combinatie met consumentendataleveranciers. Het gebruik van brondata biedt aanzienlijke voordelen voor zowel klanten als adviseurs. Het zorgt ervoor dat klanten minder informatie hoeven te verzamelen voor het adviestraject. Adviseurs krijgen daarnaast sneller inzicht in de situatie van hun klanten, wat de kwaliteit van het advies ten goede komt. Bovendien verkort het gebruik van brondata de lijst met benodigde documenten voor een aanvraag, wat resulteert in een soepeler proces.

Veel potentie

Polman: “Recent (februari 2024) intern onderzoek naar hoe adviseurs het gebruik van brondata ervaren, toont aan dat 67% van de adviseurs nog geen gebruik maakt van brondata via HDN, maar velen overwegen het wel. Dit onderstreept de behoefte aan begeleiding op dit gebied. Adviseurs die terughoudend zijn om te gaan werken met brondata, geven aan dat dit onder andere komt door de complexiteit van technische implementatie en veranderingen in het werkproces. Voor Florius ligt hier een kans om via brondatacoaches adviseurs bekend te maken met de werking en mogelijkheden van brondata.”

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.