Florius: hypotheekverhoging op basis van brondata

0

Het is vanaf vandaag bij Florius mogelijk om een hypotheek te verhogen zonder dat de klant stukken hoeft aan te leveren. De geldverstrekker realiseert naar eigen zeggen als eerste in de markt een verhoging op basis van brondata. “Dit is voor zowel de klant als de adviseur een grote stap in het vereenvoudigen van het aanvragen van een hypotheek.”

Florius verkrijgt na toestemming van de klant via Ockto de klantgegevens die nodig zijn voor het verhogen van een hypotheek uit bijvoorbeeld mijnOverheid en UWV. Karin Polman (foto), directeur van Florius: “Hierdoor wordt de aanlevering van stukken, zoals een identiteitsbewijs of werkgeversverklaring, veelal overbodig. Voor de klant betekent dit dat hij minder moeite hoeft te doen om allerlei documenten te verzamelen. Voor de adviseur zorgt dit voor minder administratieve rompslomp. Wij bouwen aan een zo klantvriendelijk mogelijk aanvraagproces, zowel voor de klant als de adviseur. Deze ontwikkeling is de volgende stap in het digitaliseren van een hypotheekaanvraag.”

Eerste geldverstrekker

Florius zegt de eerste geldverstrekker in Nederland te zijn die het verhogen van hypotheken accepteert op basis van brondata in plaats van aan te leveren stukken. Polman: “Wij zetten hiermee een belangrijke stap in het digitaliseren van het aanvraagproces voor hypotheken. Door het vervangen van documenten door brondata kunnen we huizenbezitters veel beter faciliteren. We vragen niet om allerlei stukken terwijl niet altijd duidelijk is voor de klant waarvoor het nodig is. Ook kunnen we adviseurs beter ondersteunen door het verminderen van administratieve rompslomp. En door accepteren op basis van data wordt het in de toekomst mogelijk te kijken naar het toekomstperspectief van de klant. Ik ben er trots op dat Florius als voorloper in de digitalisering het verhogen op basis van brondata mogelijk heeft gemaakt. Goed om te weten, dat het vernieuwde hypotheekproces geldt voor alle verhogingen, waaronder ook de Florius Verduurzaam Hypotheek.”

Interview

InFinance heeft Karin Polman geïnterviewd. Het interview is vanaf volgende week op de website te lezen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.