Florius financiert woonvormen voor 55-plussers

0

De demografische trend van een dubbele vergrijzing was voor Florius de aanleiding om het aanbod voor deze specifieke doelgroep uit te breiden. Die dubbele vergrijzing staat voor de steeds groter wordende groep 55-plussers, die ook steeds ouder wordt. “Deze groep wil graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen”, vertelt Karin Polman (foto), directeur Florius. “Gelukkig komen er steeds meer woonvormen die dat mogelijk maken en bieden wij hiervoor passende financieringsmogelijkheden.”

Florius motiveert de 55-plusser om actief aan de slag te gaan met zijn of haar woonplan voor straks. Dat is volgens Polman hard nodig, want 80% van de Florius-klanten van 55 jaar en ouder (uit onderzoek onder ruim 900 klanten van 55 tot 75 jaar) denkt weleens aan zijn toekomstige huis, maar slechts een vijfde van hen heeft ook daadwerkelijk concrete stappen gezet om dit te realiseren. “Naast het stimuleren introduceren we ook financieringsoplossingen voor nieuwe woonvormen. Als eerste is dat de financiering voor kangoeroe- en mantelzorgwoningen”, aldus Polman.

Lees hier het hele interview met Karin Polman in de nieuwe e-InFinance

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.