Flinke winststijging Bovemij

0

Bovemij heeft in het eerste half jaar een nettowinst geboekt van 31,7 miljoen euro, ruim de helft meer dan het resultaat over dezelfde periode in 2020 (20,5 miljoen). Ageeth Bakker (CFRO): “De positieve cijfers zijn voor het grootste deel het gevolg van een lagere schadelast door de coronacrisis en het betere beleggingsresultaat over het eerste halfjaar van 2021.”

“Om onze bedrijfsmatige klanten tijdens de coronacrisis bij te staan, hebben we in 2020 drie steunpakketten voor de mobiliteitsbranche in het leven geroepen. Ook in 2021 gaan we hiermee door: al onze klanten die in 2021 een zakelijk schadeverzekeringspakket (garagepolis of wagenparkverzekering) bij Bovemij afnemen, ontvangen een eenmalige extra restitutie op de jaarpremie. We zijn blij met de goede reacties die we daarop krijgen en gekregen hebben”, zegt Bakker.

Afbouwen

“Op dit moment investeren we flink in het fundament van Bovemij”, zegt Bakker. “We kijken naar wat er goed gaat én naar wat er beter kan. Daarbij kiezen we er bewust voor om een aantal bedrijfsactiviteiten die geen directe link met de mobiliteitsmarkt hebben, af te bouwen. Dit draagt bij aan een efficiënte organisatie. We zijn continu met onze klanten in gesprek om onze dienstverlening te evalueren en onze producten en diensten verder te verbeteren en hen zoveel mogelijk waarde te kunnen bieden. Zo maken we ons klaar voor de toekomst.”

Mobiliteitsplatform

René Leander (CEO): “Onze klanten hebben niet alleen te kampen met de gevolgen van de coronacrisis. maar ook met andere stevige uitdagingen. Denk aan schaalvergroting, aan de verschuiving van bezit naar gebruik, de opkomst van het elektrisch rijden en aan de steeds verder gaande digitalisering en het daardoor veranderende klantgedrag. Deze uitdagingen vragen om oplossingen. Wij zijn van en voor de mobiliteitsbranche en willen onze klanten helpen om ook deze uitdagingen te kunnen weerstaan. Dit doen we door goede oplossingen op het gebied van verzekeringen en financieringen te bieden, maar sinds een aantal jaren ook door middel van ons mobiliteitsplatform: viaBOVAG.nl, ons consumentenplatform en in het tweede halfjaar ook viaBovemij.nl, ons ondernemersplatform. Het is ons doel de mobiliteitsbedrijven te ondersteunen bij het succesvol ondernemen en consumenten te helpen bij hun zoektocht naar betrouwbare mobiliteit. Hiervoor hebben we op viaBOVAG.nl in de eerste helft van 2021 diverse proposities geïntroduceerd zoals de Keuzecoach, Autoswapper en recent ook de Online Autoverkoopservice.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.