Flink wat miljoenenbranden in derde kwartaal

0

In het derde kwartaal van 2012 deden zich in ons land dertig grote branden (met een schadebedrag van meer dan één miljoen euro) voor. Dit is na 2003 (36 branden) het op één na grootste aantal miljoenenbranden dat zich de afgelopen tien jaar in de maanden juli, augustus en september voordeed. De schade bedroeg in totaal 82 miljoen euro, een derde meer dan de 61,5 miljoen in dezelfde periode in 2011.

Dat blijkt uit de meest recente registratie van de grote branden, die tot stand is gekomen in samenwerking met de bij het NIVRE aangesloten expertisebureaus, expertiseorganisaties van verzekeraars en met verzekeraars, zo meldt het Verbond. De schade van 82 miljoen euro was hoger dan in dezelfde periode in 2011, maar in de afgelopen tien jaar viel de geraamde schade door grote branden drie keer hoger uit: in 2003 (119,5 miljoen euro), in 2007 (103,6 miljoen euro) en in 2009 (101,9 miljoen euro).

Met afstand de grootste schade deed zich voor op 18 juli als gevolg van brandstichting bij het gemeentehuis van Waalre. De geraamde schade hierbij bedraagt 12,5 miljoen euro. De op één na grootste schade vond plaats op 18 augustus bij een brand met geluidsdempingsmateriaal in Krimpen aan den IJssel (6 miljoen euro), gevolgd door een brand op 19 september in een bedrijvencomplex in Enschede (5 miljoen euro). In het derde kwartaal werden verder drie branden geregistreerd met een schade van naar schatting 3,5 miljoen euro: op 13 juli bij een tuincentrum in Veldhoven, op 14 augustus bij een banketbakkerij in Zwartsluis en op 8 september bij een productiebedrijf voor horecawagens in Schaijk.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.