Flexwerkers uit onwetendheid langer bij ouders

0

Flexwerkers blijven langer bij hun ouders wonen omdat ze denken zonder vast contract geen hypotheek te kunnen krijgen. 70% van hen oriënteert zich zelfs niet eens op het kopen van een huis totdat ze een vast contract in handen hebben.

Dat blijkt uit onderzoek dat Motivaction in opdracht van BLG Wonen heeft gehouden onder 200 flexwerkers in Nederland. Hieruit blijkt ook dat 61% van de flexwerkers bij voorbaat denkt dat er te weinig hypotheekmogelijkheden zijn. 46% van de flexwerkers weet niet wat een perspectiefverklaring is en 24% van hen weet niet wat een intentieverklaring is.

Verder kijken dan cijfers

Volgens BLG-directeur Rein Wispelweij heeft inmiddels 35% van de Nederlanders een flexibel contract. “En toch denkt men in Nederland dat het kopen van een huis nog steeds afhangt van een vast dienstverband. Dat is jammer, want er zijn wel degelijk mogelijkheden. Je moet als aanbieder verder kijken dan de cijfers. Als je bij een hypotheekaanvraag ook naar het toekomstperspectief van de klant kijkt, is er in onze ervaring veel mogelijk.”

In 2016 was ongeveer 35% van alle hypotheekaanvragen bij BLG Wonen van huizenkopers zonder een vast arbeidscontract.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.