Fleur Kroonbergs FFP-er van het jaar

0

Financieel planner Fleur Kroonbergs mag zich een jaar lang FFP Financieel Planner van het Jaar 2019 noemen. De bekendmaking vond vanmiddag plaats op het podium van het FFP Congres in Nieuwegein. Daar bleek tevens dat de Nibud geldplannen beschikbaar komen voor de financieel planners van FFP.

Met de jaarlijkse verkiezing zet de beroepsorganisatie van financieel planners en bewaker van het FFP CFP-keurmerk het beroep van financieel planner extra in de schijnwerpers. Fleur Kroonbergs neemt het stokje over van de winnaar van vorig jaar Hanneke Wolff-Rierink. Ze heeft haar eigen financieel advies bureau in Den Haag en moest het opnemen tegen de twee andere finalisten: Erik Gritter en Jeroen Wijker.

Juryrapport

De jury beoordeelde Kroonbergs op onder andere de integrale kennis van alle relevante financiële vakgebieden, klantgerichte vaardigheden en het vermogen om complexe financiële zaken helder en voor de klant begrijpelijk mondeling en schriftelijk te communiceren.

Juryvoorzitter en zelfstandig financieel planner Conny Weber: “In het intakegesprek stelt Fleur Kroonbergs gericht open vragen die als doel hebben de klant goed te laten nadenken over het motief en doel van zijn wensen en doelstellingen. De klant komt daardoor ook uitgebreid aan het woord. Het wordt door de klant ervaren als een warm en aangenaam gesprek. Zij speelt goed in op de onzekerheid en vragen van de klant. Kroonbergs wist niet alleen de jury te overtuigen door middel van een overtuigend optreden in alle onderdelen van het verkiezingstraject. Zij wordt ook door de FFP leden als winnaar verkozen, zo blijkt uit de online-stemming. Een meer dan terechte winnaar dus.”

Nibud geldplannen

Tijdens de plenaire bijeenkomst van het FFP Congres – het jaarlijks vakcongres voor financiële planning – sprak FFP voorzitter Rob van de Aker met Nibud directeur Arjan Vliegenthart over de samenwerking met betrekking tot de ontwikkeling van online geldplannen. Deze Nibud geldplannen worden nu ook beschikbaar gesteld voor de financieel planners van FFP. “Online informatie en persoonlijk financieel advies vormen een sterke combinatie om de consument te bereiken”, aldus Van den Aker. Ruben van Zwieten sloot de plenaire bijeenkomst af met een boeiend betoog over zingeving, sociale bewustwording en financiële dienstverlening. Hij verraste de zaal daarbij met de taal van verbeelding.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.