Fitch verhoogt rating van Adaxio naar RPS2+

0

Fitch heeft de rating van Primary Servicing van Adaxio, de hypotheekservicer binnen CMIS Group, verhoogd van RPS2 naar RPS2+. De beoordelingen van Special Service en Master Servicing zijn gelijk gebleven op respectievelijk RSS2+ en MS2+. Fitch noemt de toegenomen automatisering en efficiency van alle processen binnen Adaxio en de significante groei van de assets under management als belangrijkste redenen van deze (verhoogde) ratings.

Fitch geeft aan dat de verhoging naar RPS2+ is toegekend vanwege een combinatie van factoren. Sinds de vorige beoordeling, in maart 2020, heeft CMIS Group de assets under management (AUM) bijna verdubbeld, van 2,9 miljard naar 4,6 miljard euro in december 2021. Dit kwam voornamelijk door een enorme groei in hypotheken voor Merius Hypotheken.

Focus op innovatie

Daarnaast heeft Adaxio de afgelopen jaren sterk ingezet op en geïnvesteerd in het automatiseren van diverse processen op het gebied van underwriting, Primary, Special en Master Servicing. Fitch noemt het direct ophalen van brondata en digitaal ondertekenen tijdens een hypotheekaanvraag als voorbeelden van tooling die het werk efficiënter en sneller maken en risico’s verminderen. Dat Adaxio bovendien klantenportals en een adviseursportal uitrolt voor de merken die het servicet, zijn ook redenen waarom een verhoging naar RPS2+ is gerechtvaardigd.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.