FinTech hoorzitting Europees Parlement

0

Moet er ruimere regelgeving komen voor proeftuinen die zijn gericht op financiële technologie? Hoe kan consumentenbescherming en financiële stabiliteit worden gegarandeerd, terwijl we vooruit willen met innovatieve ontwikkelingen in de financiële sector? Hoe zorgen we voor verbeterde cyber security?

Deze en meer vragen staan morgen centraal tijdens de eerste officiële openbare hoorzitting in het Europees Parlement over FinTech. De hoorzitting is een initiatief van FinTech-rapporteur Cora van Nieuwenhuizen (VVD)

Vertegenwoordigers van de financiële toezichthouders, waaronder Steven Maijoor van ESMA, zullen tijdens de hoorzitting hun visie delen, net zoals afgevaardigden van banken, verzekeringsmaatschappijen en consumentenorganisaties. Ook het World Economic Forum zal de bijeenkomst bijwonen. De zitting is morgen tussen 15.00 -16.30 uur via een webstream live te volgen: http://europarltv.europa.eu

Rapporteur FinTech

Deze zomer werd Van Nieuwenhuizen benoemd tot rapporteur op FinTech. Ze praat intensief met specialisten en vak-commissies, waarna ze aanbevelingen zal doen voor de te volgen politieke lijn. Naar verwachting presenteert Van Nieuwenhuizen begin februari 2017 haar rapport.

 

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.