Finsys begeeft zich op zakelijke markt

0

Met de introductie van Finsys Zakelijk neemt serviceprovider Finsys het proces van het vaststellen van een vast en bestendig zakelijk inkomen over van de adviseur. Finsys Zakelijk vormt zo de schakel tussen ondernemer, adviseur en geldverstrekker.

Finsys deelnemers kunnen al voordat zij een HDN-aanvraag indienen een eerste beoordeling van de zelfstandige stukken door Finsys laten doen. “Op basis van een QuickScan worden de verschillende ratio’s berekend en een bestendig inkomen vastgesteld. Aan de hand van deze gegevens wordt bij de verschillende aanbieders gekeken, welke geldverstrekker in aanmerking komt. Hierbij wordt uiteraard een goede afweging gemaakt tussen acceptatiecriteria en de geboden rente. Als de uitkomst positief is, kan de adviseur de aanvraag per HDN indienen. Na ontvangst van het renteaanbod van de geldverstrekker zullen wij de reeds ontvangen documenten gelijk in het dossier verwerken. De zelfstandige stukken zijn dan reeds vóór offreren door ons gecompleteerd en beoordeeld”, licht Finsys de werkwijze toe.

Bindend krediet aanbod

Voor deze service betaalt de deelnemer geen extra kosten als het dossier tot een bindend krediet aanbod komt. Wel gelden de normale offerte- en verwerkingskosten. Volgt binnen vijf werkdagen na de positieve beoordeling geen complete HDN-aanvraag, dan brengt Fynsys 150 euro in rekening.

Dit bedrag moet de adviseur ook betalen als er wel een HDN aanvraag wordt ingediend, maar er komt geen bindend krediet aanbod. Behalve dan als de post op basis van het zelfstandig inkomen wordt afgewezen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.