Financiën vaker voedingsbodem vechtscheiding

0

Oud zeer, vreemdgaan en financiële problemen zijn de drie belangrijkste redenen om een relationele breuk te beëindigen met ruzie. Inmiddels is een kwart van de echtscheidingen een vechtscheiding. In 2013 was dat nog maar 10%.

Dit blijkt uit een onderzoek van Gecertificeerdemediators.nl onder 293 mediators. Opvallend daarin is dat financiële problemen veel vaker als de reden van een vechtscheiding worden genoemd, dan als de reden van een echtscheiding. Het op orde hebben van de financiën blijkt zelfs de meest doorslaggevende factor te zijn bij het voorkomen dat een echtscheiding escaleert in een vechtscheiding.

Financiële problemen verhogen volgens het onderzoek de kans op vechten tijdens de echtscheiding, zelfs meer dan vreemdgaan of lichamelijk geweld.

Reden scheiding

Gezamenlijk hebben de ondervraagde mediators in totaal zo’n 60,000 echtscheidingszaken behandeld. Daarin zien zij vijf redenen het vaakste terugkomen. In volgorde van meest frequent naar minder vaak zijn dit: onverwerkt oud zeer; man heeft een ander; vrouw heeft een ander; financiële problemen en de bemoeienis van de schoonfamilie.

Bekijk hier alle onderzoeksresultaten

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.