Financiën nog te vaak een mannending

0

FFP doet een oproep aan de Nederlandse vrouw om veel meer financieel zelfredzaam te worden. Vooral de ‘grote geldzaken’ zoals belastingaangifte, hypotheek en pensioen liggen volgens de vereniging van gecertificeerd financieel planners nog te vaak bij de man.

FFP ziet enerzijds dat de samenleving steeds meer financiële zelfredzaamheid van de burger verwacht, terwijl anderzijds de financiële uitdagingen op het gebied van pensioen, wonen en zorg zich opstapelen. Maar volgens gecertificeerd financieel planner en zelfstandig adviseur Jacqueline van der Vorm is ongeveer de helft van de Nederlandse vrouwen financieel afhankelijk van haar partner. “Zij zijn hierdoor kwetsbaar mochten ze scheiden of als de partner komt te overlijden. Ik heb helaas genoeg voorbeelden gezien in mijn praktijk, waarbij de vrouw er slecht vanaf komt.”

Goede voornemens

FFP roept zowel mannen als vrouwen op om er gezamenlijk voor te zorgen dat iedere partner als individu financieel redzaam wordt. De vereniging zette daarom vier van de populairste goede voornemens op een rij en koppelde daar een financiële ambitie aan. Lees ze hier op de speciale FFP-actiesite.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.