Financiële sector zet voortrekkersrol Klimaatcommitment door

0

Banken, verzekeraars, pensioenfondsen en vermogensbeheerders gaan hun inzet op de financiering van de energietransitie intensiveren.

In het nieuwe Werkplan Klimaatcommitment is vastgelegd op welke wijze de financiële sector zijn internationale voortrekkersrol op klimaatgebied blijft vervullen. Zo gaan financiële partijen onderling en samen met externe partners kennis en ervaring op dit terrein verder verdiepen en uitwisselen.

Evaluatie

Het Werkplan Klimaatcommitment van de Commissie Financiële Sector Klimaatcommitment volgt op een evaluatie van de activiteiten tot nu toe van financiële instellingen in het kader van het Klimaatcommitment financiële sector. Sinds de start daarvan in 2019 hebben deelnemende instellingen individueel emissierapportages en actieplannen gepubliceerd. Nu gaan zij de focus verleggen naar inhoudelijke verdieping op rapporteren, actieplannen en de financiering van de energietransitie.

Uitwisselen

Daarvoor wisselen deelnemers onderling én met maatschappelijke organisaties en de wetenschap, kennis en ervaring uit over de technische aspecten van nieuwe ontwikkelingen. Dit moet onder meer resulteren in regelmatige aanpassing van de ‘Leidraad voor relevante financieringen, beleggingen en actieplannen’. Zo zal aandacht worden besteed aan de totstandkoming van duidelijke monitoring van de voortgang op alle afspraken uit het Klimaatcommitment, zodat stakeholders goed kunnen zien waar financiële partijen staan in hun streven naar de doelen die zijn vastgelegd in het Klimaatcommitment financiële sector. Op deze manier blijft de financiële sector zich inzetten voor de afspraken die in 2019 zijn vastgelegd in het Klimaatcommitment en zet de sector zijn voortrekkersrol door. Dit alles met als doel om waar mogelijk de energietransitie te kunnen aanjagen en/of versnellen.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.