Financiële professionals somber over werkgelegenheid

0

Van de professionals in de financiële sector verwacht 60% dat de werkgelegenheid in de sector (nog) verder afneemt en verwacht 40% zelfs dat zijn of haar functie in 2030 helemaal niet meer bestaat.

Dat blijkt uit het onderzoek ‘Baan van de toekomst. Hoe ziet de financiële sector er in 2030 uit?’ van recruitmentorganisatie Hays.

Een ruime meerderheid van de financiële professionals in Nederland is dus somber gestemd over de toekomstige werkgelegenheid in hun sector. Harold Jansen, financieel directeur van Hays: “Maar liefst 63% denkt dat die in snel tempo afneemt. Werknemers op mbo-niveau zijn aanzienlijk minder optimistisch dan hun hoger opgeleide collega’s. Ruim 80% van de mbo’ers ziet de werkgelegenheid exponentieel dalen tussen nu en 2030, tegen 60% van de academisch opgeleiden. Maar liefst 40% van de respondenten denkt dat de functie die hij of zij momenteel bekleedt rond 2030 helemaal verdwenen is. Om überhaupt in de financiële sector te kunnen blijven werken is structurele bijscholing een randvoorwaarde, zo denkt 94%.”

AI en Big Data

Er lijkt een verband te zijn tussen de verwachtingen met betrekking tot werkgelegenheid en de opkomst van Artificial Intelligence (AI) en Big Data. Jansen: “Zo ziet ruim 80% cloudsoftware en AI als bedreiging in 2030. Het is begrijpelijk dat veel professionals in de sector zich zorgen maken over toekomstige werkgelegenheid en de opkomst van technologie als een bedreiging zien. Toch kan het tijdig inspelen op veranderingen zowel voor werknemers als werkgevers veel uitmaken. Een nieuwe realiteit vraagt om nieuwe vaardigheden, met name op het gebied van management en omgaan met klanten. Het wordt voor financiële instellingen belangrijker dan ooit om de juiste mensen op de juiste positie te hebben.”

Zo’n 70% van de huidige financiële professionals verwacht dat werken in de sector binnen nu en vijftien jaar steeds meer vraagt om zachte kerncompetenties en minder om feitenkennis. Artificial Intelligence en Big Data liggen dan naar verwachting aan de basis van ieder financieel advies en een nog groter deel van het werk is tegen die tijd geautomatiseerd.

Onderscheidende factoren

Jansen: “Menselijke eigenschappen als aanpassingsvermogen, overtuigingskracht, creativiteit, empathie en motivatietalent worden hierdoor onderscheidende factoren. Het zijn zaken die je niet kunt automatiseren en de mens blijft hier altijd superieur in. Je kunt je als financiële professional binnen een organisatie en richting klant of opdrachtgever nadrukkelijk onderscheiden door hierin uit te blinken en op te vallen. Je bent immers werkzaam in een sector waar vertrouwen en betrouwbaarheid enorm belangrijk zijn. Ik verwacht dan ook dat de combinatie van technische ontwikkelingen en een meer bewuste inzet van soft skills de sector naar een hoger niveau tilt, zowel op het gebied van bestaande services en dienstverlening als op het gebied van nieuwe producten en diensten. Als professional kun je maar beter deze kansen grijpen en zorgen dat je soft skills optimaal zijn ontwikkeld en kunnen worden ingezet.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.