Financiële gezondheid PFZW licht verbeterd

0

“Ondanks een onrustige economie verbeterde de financiële gezondheid van PFZW het afgelopen kwartaal licht. Maar onze deelnemers hebben zelf wel vaak geldzorgen. De financiële gezondheid van PFZW is in het eerste kwartaal van dit jaar stabiel gebleven en licht verbeterd. We haalden een rendement op onze beleggingen van 1,6%. Dat is een mooi resultaat in een onrustige wereld; in de Verenigde Staten vielen banken om en een Zwitserse bank moest op het nippertje worden gered.” Dat schrijft Joanne Kellermann (foto), bestuursvoorzitter van PFZW, in een blog op de eigen website.

Kellermann: “Dat desondanks de situatie bij PFZW stabiel bleef is goed nieuws voor onze deelnemers, zeker nadat we het afgelopen half jaar de pensioenen tweemaal hebben kunnen verhogen. Onze deelnemers worstelen tegelijkertijd in hun eigen huishouden wél met geldzorgen. Maar liefst acht van de tien werknemers in zorg en welzijn vragen zich geregeld af of ze nog kunnen rondkomen van hun salaris. Een tijdje terug schreef ik daar al over.”

Lees hier het hele blog van Joanne Kellermann

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.