Financiële dienstverleners groeien in omvang

0

Binnen de bedrijfstak financiële dienstverlening is het aantal bedrijven in de categorie ‘snelgroeiend’ toegenomen van 145 in 2016 naar 165 vorig jaar. Een bedrijf groeit snel als het aantal werknemers in drie achtereenvolgende jaren gemiddeld met minstens 10% toeneemt.

In de afgelopen acht jaar was het aantal ‘snelgroeiers’ in de bedrijfstak financiële dienstverlening met 125 het laagst in de jaren 2013 en 2014. Daarna is de opwaartse lijn ingezet. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers over het Nederlandse bedrijfsleven.

In 2017 telde het Nederlandse bedrijfsleven in totaal bijna 8 500 snelgroeiende bedrijven. Dat zijn er ruim 1 200 (16%) meer dan een jaar eerder. Het betreft hier ondernemingen met 10 of meer werknemers aan het begin van de groeiperiode. 18,1% van hen groeide (mede) na een overname.

Zakelijke dienstverlening

De zakelijke dienstverlening telde de meeste snelgroeiende bedrijven, 2 350. Dat zijn er ruim 300 meer dan in 2016. De uitzend- en arbeidsbemiddelingsbureaus vormden ruim 35% van het totaal aantal snelgroeiende bedrijven in de zakelijke dienstverlening. Uitzendbureaus en payrollbedrijven voldoen volgens het CBS relatief snel aan de voorwaarden voor personeelsuitbreiding. Van de uitzendbureaus was ruim 11% een snelle groeier, van de arbeidsbemiddelingsbureaus 1,4% en van de payrollbedrijven 22%.

De stijging van het aantal snelgroeiende bedrijven in vergelijking met 2016 was in de bouw procentueel het grootst, ruim 50%.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.