Financiële dienstverlener mist Coolblue knuffelstatus

0

Bent u ooit iemand tegengekomen die met zijn AOV-polis de blits maakte op een verjaardagsfeest? Met een nieuwe QLED TV scoor je echt meer aandachtspunten. We zullen ons erbij neer moeten leggen dat een financieel dienstverlener de knuffelstatus van Coolblue niet zal bereiken.

Althans, dat menen René Teuwen en Kees van Bekkum in hun artikel in de nieuwe e-InFinance. “Vergeleken met financiële dienstverleners hebben retailers het maar makkelijk. Klanten kopen graag een nieuwe QLED TV, tuinset of woonkeuken. Financiële dienstverleners moeten ontastbare producten verkopen die niemand leuk vindt. Consumenten willen geen hypotheek, ze willen een eigen huis. Ze willen ook geen pensioen, maar een fijne oude dag. Als financieel dienstverlener verkoopt u dus geen doel op zich, maar een middel om een doel te bereiken. Financiële dienstverleners zijn dus eigenlijk nutsbedrijven. Niemand wordt er warm of koud van, maar ze zijn wel nodig voor een fijn leven.”

Lees hier gratis het hele artikel van René Teuwen en Kees van Bekkum in de nieuwe e-InFinance.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.