Financieel Fit neemt Finzie over

0

Finzie, de franchisetak van Romeo Financiële Diensten, wordt met terugwerkende kracht per 1 januari 2022 onderdeel van Financieel Fit. Met deze combinatie wordt een landelijke dekking van de franchiseformules met ruim 70 kantoren versneld mogelijk gemaakt.

Financieel Fit en Finzie streven beiden hetzelfde doel na: allround financieel advies gericht op een langdurige relatie met de klant. De directies kennen elkaar al geruime tijd en werken al jaren samen op het gebied van serviceproviding.

Bundeling

Jasper Maes, algemeen directeur Financieel Fit licht toe: “Een bundeling van de franchiseactiviteiten voelde daardoor als een natuurlijke volgende fase. De belofte die we beide aan de klant doen is gelijk. We bieden de klant een adviseur die alleen bezig is met het klantbelang door het maken van een integraal, toekomstbestendig advies. Alle werkzaamheden daaromheen, waaronder de bemiddeling, worden door ons, als centrale franchiseorganisatie, uit handen genomen waardoor de adviseur deze belofte ook waar kan maken. Bij de start van Financieel Fit in 1998, voorheen de Hypotheekadviseur, was de ambitie duidelijk: de omslag maken van een transactiegerichte naar een adviesgerichte adviseur, waarbij niet langer de hypotheek maar het gehele allround financiële advies centraal staat.

Schaalvoordeel van belang

Om optimaal de productontwikkeling voort te kunnen zetten, overhead te spreiden en voldoende relevant te blijven voor stakeholders, is een versnelde expansie van het aantal franchisenemers opportuun. Beide franchiseorganisaties delen deze groeiambitie. Martin Keegstra (foto), directeur Romeo Financiële Diensten: “De Romeo Groep heeft zich de afgelopen jaren, naast de ontwikkeling van franchise, gericht op de verdere ontwikkeling van haar activiteiten op het gebied van serviceproviding en digitalisering. We zijn trots op wat we met Finzie hebben bereikt, maar constateren ook dat er nog meer focus op gelegd moet worden om de verdere groeiambities te kunnen realiseren.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.