‘Financieel echtscheidingsadvies vergt EQ en IQ’

0

Het ledenaantal van de RFEA, vereniging van financieel echtscheidingsadviseurs, is in 2018 met 10% gegroeid en bedraagt nu 220 leden. Meer dan 40% van de leden verwacht dat hun omzet de komende jaren zal toenemen, zo blijkt uit een recent gehouden ledenonderzoek.

De bij de beroepsorganisatie aangesloten adviseurs geven daarin tevens aan te verwachten in de komende periode meer tijd te besteden aan financiële echtscheidingsadvisering. De RFEA biedt hen daar momenteel ondersteuning bij met een consumentencampagne via Facebook en Google.

Meer waardering

Daarnaast wil Anneke Janssen, voorzitter van de Vereniging RFEA, dit jaar de contacten met aanpalende beroepsgroepen verder verstevigen, zoals echtscheidingsadvocaten, fiscalisten en mediators. “Wij zien dat deze professionals de specifieke rol van de financieel echtscheidingsadviseur in het scheidingsproces steeds meer gaan waarderen”, aldus Janssen.

Financiële advisering rondom een echtscheiding is volgens haar complex. “Het vergt veel van een adviseur qua EQ en IQ. Groeikansen voor de RFEA zijn er zeker, maar als bestuur realiseren we ons dat deze beroepsuitoefening niet voor iedereen is weggelegd. En dat is prima zo.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.