Financieel adviesgesprek in cao Dakdekkers

0

Binnen de cao voor de Bitumineuze en Kunststof Dakbedekkingsbedrijven (BIKUDAK) is dit voorjaar een vervroegd uittredenregeling overeengekomen. Een onderdeel daarvan is het aanbieden van een financieel adviesgesprek. Dit traject wordt ingevuld door het Nibud en de consultants van Comminz.

Er kunnen 329 medewerkers in deze sector van de regeling gebruik maken. Het Nibud heeft voor deze groep een programma op maat gemaakt, waarbij voorafgaand aan de persoonlijke gesprekken drie regionale bijeenkomsten voor werknemers over pensioen en de Zwaarwerkregeling plaatsvinden. Medewerkers kunnen daarna een individueel traject afspreken waar uitleg en persoonlijk financieel inzicht wordt gegeven. De gesprekken zijn onderdeel van de Zwaarwerkregeling binnen de cao BIKUDAK en worden gevoerd door de consultants van onafhankelijk financieel communicatiebureau Comminz, dat al langer samenwerkt met het Nibud.

Geldproblemen voorkomen

“Na het gesprek kan de medewerker goed overzien wat de mogelijkheden zijn en een goede keuze naar de toekomst maken”, zegt Anne-Mart Kuipers, bij het Nibud verantwoordelijk voor dit traject. Volgens haar zijn dit soort trajecten heel belangrijk bij het voorkomen van geldproblemen. “We waarderen het daarom extra als werkgevers, pensioenfondsen en vakbonden dit soort trajecten voor hun personeel willen opzetten. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw dat mensen die zich voorbereiden op een verandering in hun inkomen en uitgaven daar makkelijker mee om kunnen gaan dan mensen die bij de dag leven en wel zien wat er op financieel gebied gebeurt. Met deze gesprekken krijgen ze inzicht in hun persoonlijke situatie. Alleen zo kunnen ze toekomstige mogelijkheden zelf goed inschatten. Dit moet volledig aansluiten bij hun wensen en het is belangrijk dat ze ook begrijpen hoe het werkt.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.