Financials partner Pride Amsterdam

0

Tot en met 6 augustus staat Amsterdam in het teken van Pride 2018. De Nederlandsche Bank, ING Bank, LeasePlan en Rabobank zijn dit jaar de financials die zichtbaar zijn tijdens Pride Amsterdam en de Canal Parade.

De Nederlandsche Bank deed in 2009 voor het eerst mee met een boot en blikt deze tiende editie terug op de helden van toen. DNB: “Helden waren de collega’s die 11 jaar geleden het lef hadden om het LHBTI-netwerk GayNB op te richten, als eerste in Europa bij een Centrale Bank. Helden waren de directieleden die meteen volledige steun gaven, en dit nog steeds doen. Helden zijn de leden van GayNB die vele initiatieven hebben ondernomen om de LHBTI-gemeenschap binnen DNB zichtbaar te maken.” Naast de eigen medewerkers, varen op de DNB-boot ook LHBTI’s van collega-toezichthouders en andere Europese Centrale Banken mee.

Rabobank

Onder het motto ‘Growing a better world together’ stelt de Rabobank dit jaar haar plek in de botenparade ter beschikking aan Stichting Meer Dan Gewenst en wil daarmee haar maatschappelijke betrokkenheid op een andere manier tonen. De bank heeft de kosten van inschrijving voor haar rekening genomen en ondersteunt de ‘support card-deelnemer’ ook nog eens met een bedrag van 7500 euro. Stichting Meer dan Gewenst (MdG) hoopt hiermee de bekendheid, bespreekbaarheid en acceptatie van roze ouderschap in Nederland te vergroten.

Leaseplan

Leaseplan wil met het Pride Amsterdam partnership de boodschap uitdragen dat diversiteit belangrijk is voor het bedrijf in alle 30 markten waar Leasplan zich begeeft. “Dit om zo het gesprek aan te gaan over wat Diversity & Inclusion zou moeten zijn in de breedste zin van het woord”, aldus Leaseplan in een toelichting.

ING

ING neemt voor de 13e keer met een boot deel aan de Canal Parade. De bank is dit jaar voor het eerst ook partner van Pride Amsterdam als onderdeel van de ‘Kleur het leven’ campagne. Op Schiphol, het Centraal Station en de metrostations in Amsterdam worden reizigers verwelkomd met de boodschap ‘Freedom, here I come’ met daarbij de uiting van de regenboogvlag. Op de luchthaven is voor het eerst een bagagebelt uitgevoerd in de regenboogkleuren.

Klanten kunnen een speciale ING Betaalpas in regenboogkleuren aanvragen en de ING-kantoren in Amsterdam zijn uitgedost in de regenboog kleuren.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.