Financial gevoelig voor gegarandeerde bonus

0

Rabobank heeft als werkgever het beste imago onder hoogopgeleiden. Dat blijkt uit het Intermediair Imago Onderzoek. Ruim vierduizend hbo+’ers in de leeftijd tot 45 jaar mochten drie bedrijven noemen waar ze het liefst willen werken.

Rabobank heeft de koppositie in de ranglijst overgenomen van Philips, dat nu als tweede eindigt. Shell, ING en Google voltooien de top 5. In de categorie Banken & Accountants staat Rabobank eveneens op de eerste plaats, gevolgd door ING en ABN Amro.

Verzekeraars

Achmea is in de categorie Pensioen & Verzekeraars de favoriete werkgever in verzekeringsland. Op de tweede plek staat Aegon en de derde plek is voor Nationale-Nederlanden. In de algemene lijst stijgt Achmea van de 38ste naar de 24ste positie.

Resultaten

De ondervraagde financials hechten steeds meer waarde aan een informele werksfeer dan aan het werk zelf. Zo waren in 2017 prettige collega’s nog voor 47% van de financials een reden om hun werkgever trouw te blijven. In 2018 stijgt dit aantal naar 52%. Ook een goede balans tussen werk en privé is vaker een reden om niet te switchen van werkgever. Vorig jaar werd dit nog door 44% van de ondervraagden genoemd, nu geeft 48% aan dit belangrijk te vinden. De uitdagende inhoud van het werk speelt een minder grote rol om te blijven, een gebrek eraan is voor 35% van de financials een reden om verder te kijken.

Bonussen

Bij een overstap kijken financials vaker naar organisaties die bekend staan om de goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo blijkt een gegarandeerde bonus (18% t.o.v. 12% in 2017) en winstdeling (18% t.o.v. 16% in 2017) steeds meer in trek. Daarentegen neemt de populariteit van reiskostenvergoeding af. De 13e maand staat nog altijd bovenaan het wensenlijstje van financials.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.