Finalisten bekend voor SEH Duurzaamheidsaward

0

Drie hypotheekadvieskantoren en drie hypotheekaanbieders zijn door de jury als finalisten geselecteerd voor de SEH Duurzaamheidsaward. De onderscheidingen worden dit jaar voor het eerst uitgereikt, op initiatief van het Sectorcollectief Duurzaam Wonen, HDN en SEH. De winnaars worden op 8 juni bekend gemaakt tijdens het SEH Congres. Ed Nijpels, oud-voorzitter van het Klimaatberaad, zal de awards uitreiken

De award gaat naar (1) het kantoor dat verduurzaming het meest actief betrekt in hypotheekadviezen en (2) de aanbieder die duurzaamheid het meest actief verwerkt in z’n hypotheekbeleid.

Finalisten

De drie finalisten bij de hypotheekadvieskantoren zijn:

  • Huis & Hypotheek Gevana Financieel Advies (Doetinchem)
  • PlannersDesk (Arnhem)
  • Sinior Hypotheek & Financieel Advies (Hengelo)

De drie finalisten bij de hypotheekaanbieders zijn:

  • ASN Bank
  • Obvion
  • Triodos Bank

Beoordeling

De basis voor de award-toekenning wordt gevormd door objectieve data uit alle hypotheekaanvragen die verlopen via het HDN. Op basis van deze data zijn in april vijf advieskantoren en vijf geldverstrekkers geselecteerd. Zij zijn door de jury van de SEH Duurzaamheidsaward aanvullend bevraagd over hun (praktische) betrokkenheid bij de verduurzaming via het hypotheekadvies en hun strategie en ambitie rondom woningverduurzaming. Op basis van deze aanvullende kwalitatieve gegevens heeft de jury de finalisten geselecteerd.

Jury

De jury van de SEH Duurzaamheidsaward bestaat uit Ron Dukers (voorzitter SEH en voorzitter van de jury), Carla Muters (voorzitter Raad van Bestuur NHG), Eva Braas (Directie Wonen, ministerie van BZK) en Dirk Brounen (Professor of Real Estate Economics, Universiteit Tilburg).

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.