Finact komt met module voor collectieve ORV

0

Finact breidt zijn actuariële en financiële softwarepakket uit met een offerte- en aanvraagmodule voor collectieve overlijdensrisicoverzekeringen. Als eerste aanbieder is gekozen voor de collectieve ORV van Hera Life, volmacht van Swiss Life.

Eigenaar Maarten Boerhof: “Finact beschikt over alle productspecificaties van verschillende pensioenuitvoerders en 1e jaar premieberekeningen in zijn actuariële pensioensoftware. Hiermee kunnen pensioenadviseurs ‘real time’ het brede assortiment pensioenproducten beoordelen en berekenen voor werkgevers en werknemers.

Pensioenakkoord

“Het pensioenakkoord zal de komende jaren zorgen voor veel wijzigingen in de pensioentoezegging”, zegt Boerhof. “Niet altijd kan het partnerpensioen voldoende gecompenseerd worden. Er is een trend gaande om dit op te vangen via (verplichte) ANW-dekkingen en/of collectieve risicoverzekeringen. Wij spelen hier door middel van een nieuwe risicotool op in voor onze adviseurs.”

Eenmalige uitkering

Naast het 2e pijler pensioenadvies ontstaat volgens Boerhof meer vraag bij werkgevers naar eenmalige uitkeringen in geval van overlijden, bijvoorbeeld ter hoogte van één, twee of drie jaarsalarissen. “Meerdere adviseurs zien collectieve ORV als een interessant en laagdrempelig aanvullend product voor hun pensioenrelaties. Steeds vaker wordt dit opgenomen in cao-afspraken of personeelshandboeken. Gebruikers van Finact kunnen nu hun bestaande klanten met letterlijk één druk op de knop laten zien wat de kosten zijn van een collectieve ORV.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.