Figlo-moeder digitaliseert vermogensplanning Rabobank

0

Het Amerikaanse InvestCloud werkt samen met Rabobank Nederland om financiële planning in digitale vorm voor alle Rabo-klanten bereikbaar te maken. InvestCloud is de moedermaatschappij van het Nederlandse Figlo, dat eerder al de planningsoftware en rekenkern leverde voor het Rabo Financieel Plan.

Door de vandaag aangekondigde samenwerking komt goal-based financiële planning beschikbaar voor zowel private banking en retailklanten van Rabobank. Die kunnen online en via de mobiele app gepersonaliseerde planningen maken, waarbij adviseurs van de bank hun klanten kunnen begeleiden bij het bereiken van hun financiële doelen, zonder daarvoor tijdrovende en dure voorstellen te hoeven doen.

InvestCloud-topman John Wise: “Rabobank deelt onze overtuiging dat iedereen, ongeacht het inkomensniveau, toegang moet hebben tot een financieel plan. We zijn verheugd om met hen samen te werken en hun ambitie te helpen verwezenlijken om deze service aan klanten te digitaliseren. Om zo miljoenen Nederlanders te ondersteunen bij het hun financiële planning en het bereiken van de persoonlijke doelen.”

Digitale financiële supermarkt

De samenwerking met een nieuwe grote Europese bank verstevigt de ambitie van InvestCloud om de digitale transformatie te stimuleren en gepersonaliseerde vermogensplanningen over het hele continent aan te bieden. Het productaanbod van de volgende generatie InvestCloud X software biedt end-to-end digitalisering van vermogensplanning. “Van digitale communicatie tot digitale planning tot een digitale financiële supermarkt die het kopen en verkopen van financiële producten transformeert”, aldus InvestCloud.

Rabo Financieel Plan

Het Rabo Financieel Plan is een digitale lightversie van de bestaande financiële planning activiteiten van Rabobank in het hogere klantsegment. De tool is ontwikkeld in samenwerking met Figlo en is gratis beschikbaar voor alle particuliere klanten vanaf 18 jaar die Rabo Online Bankieren gebruiken. Binnen 15 minuten weet de gebruiker zonder tussenkomst van een adviseur of de door hem of haar gekozen doelen voor de toekomst haalbaar zijn en wat er eventueel gedaan kan worden om dit te bereiken.

Martijn Hombergen is Productmanager Vermogensopbouw bij Rabobank en is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de tool Rabo Financieel Plan. InFinance sprak voor de juni-editie met Martijn Hombergen over de eerste ervaringen met de tool en de werking ervan. “Rabo Financieel Plan maakt financiële planning bereikbaar voor iedereen, maar maakt de financieel planner of adviseur niet overbodig”, benadrukte Hombergen in dat interview. Lees hier (gratis) het hele interview met Martijn Hombergen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.