Figlo en Yellowtail lanceren hypotheek pre-indicatie

0

Figlo en Yellowtail hebben in samenwerking met Rulecube een pre-indicatie ontwikkeld voor hypotheken. Deze innovatie geeft vanuit elke fase in het adviesproces direct inzicht in de (latente) haalbaarheid van een hypotheek.

Dankzij Hypotheekindicatie wordt het voor hypotheekadviseurs mogelijk meer zekerheid te krijgen over de haalbaarheid van de definitieve hypotheekaanvraag. “Onzekerheid bij klanten en adviseurs over de haalbaarheid van een hypotheekaanvraag wordt als een groot obstakel gezien. Met ‘Hypotheekindicatie’ zetten we een flinke stap om dit probleem zo veel mogelijk op te lossen”, aldus Nathan Brouwer, Enterprise Account Executive bij Figlo. “Eerder zekerheid geeft rust en vertrouwen in het toch al spannende traject van een hypotheekaanvraag”.

De nieuwe functionaliteit is op dit moment als pilot beschikbaar voor een beperkte groep adviseurs vanuit het adviespakket Figlo Hypotheken. De komende periode wordt de functionaliteit door Figlo, Yellowtail en Rulecube nog verder uitgebreid.

Sterk door samenwerking

Yellowtail Conclusion realiseerde deze oplossing met behulp van Rulecube, een low code API en business rule platform. Binnen Rulecube zijn alle acceptatieregels ingericht. De klantdata wordt op 200 regels getoetst. De feitelijke input van dit acceptatie model wordt geleverd door Moneyview. Door middel van een stoplichtsysteem in Figlo Hypotheken leert de hypotheekadviseur of een aanvraag grote kans van slagen heeft. Tijdens het hypotheekadvies-proces wordt doorlopend getoetst of een aanvraag al voldoet aan de acceptatieregels. Daarbij is door middel van alerts vanuit Rulecube voor de adviseur inzichtelijk waar een aanvraag nog aandacht behoeft.

Ontwikkeling voor de gehele markt

De waarde van deze innovatie zit volgens de initiatiefnemers vooral in de hoeveelheid data en regels die bij de toetsing wordt betrokken. De doelstelling is om het proces rond de aanvraag van een hypotheek een stuk korter en efficiënter maken. Omdat de Hypotheekindicatie is ontwikkeld als onderdeel van het generieke adviesproduct Figlo Hypotheken zijn Figlo en Yellowtail voornemens deze mogelijkheid ook breder beschikbaar te maken in de markt. Brouwer: “Onafhankelijke intermediairs kunnen er straks voor kiezen om hun licentie uit te breiden met deze module. Hetzelfde geldt voor onze Enterprise relaties. Het is een ontwikkeling waar we de gehele markt van willen laten profiteren.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.