FFP Student Award 2019

0

De vakjury zal op 6 juni bepalen welke hogeschool uit Nederland het beste studententeam heeft afgevaardigd voor de FFP Student Award 2019. De winnaars ontvangen een reis naar het internationale financieel plannerscongres dit jaar in Minneapolis, Verenigde Staten.

Voor de derde keer op rij organiseert FFP, de beroepsvereniging voor Financieel planners, deze wedstrijd onder de hbo-opleidingen die een studierichting FSM (Financial service management) of FTA (Financial tax & advice) aanbieden. De vereniging biedt met de opzet van deze wedstrijd praktische steun aan de betreffende Hogescholen en stimuleert hiermee tevens jonge aanwas voor het beroep Gecertificeerd Financieel Planner.

Vijf teams

Dit jaar nemen vijf studententeams het tegen elkaar op: Hogeschool van Amsterdam (HvA), Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN), Fontys Hogeschool (Eindhoven), Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Utrecht. De teams (bestaande uit 3 studenten) en hun docenten/begeleiders zijn afgelopen studiejaar druk bezig geweest en hebben allen een doortimmerd financieel plan ingeleverd bij de vakjury.

Financieel planner

Conny Weber, bestuurslid FFP en tevens voorzitter van de vakjury voor de FFP Student Award: “Het beroep van financieel planner wordt in de toekomst steeds belangrijker. Consumenten zijn steeds meer aangewezen op het maken van hun eigen financiële planning voor de toekomst en doen vaker een beroep op een professionele adviseur. Een opleiding die nauw aansluit bij wat de financiële wereld vraagt van een financieel professioneel, is hierbij heel belangrijk. FFP draagt hier graag een steentje aan bij door o.a. het organiseren van deze wedstrijd.”

Opzet wedstrijd

De studententeams ontvingen een actuele financiële casus van FFP. Weber: “Op basis hiervan hebben zij een goed onderbouwd persoonlijk financieel plan geschreven, begeleid met een videopresentatie. De studententeams konden dit jaar voor het eerst gebruik maken van het ‘FFP Meet-the-Pro’ programma, waarbij een ervaren Gecertificeerd Financieel Planner gekoppeld werd aan elk studentteam ter ondersteuning of voor een gastcollege tijdens de uitwerking van het plan.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.