Festivalverzekering voor vrijwilligers

0

Vrijwilligers die meewerken aan het muziek- en kunstfestival Into The Great Wide Open kunnen dit jaar een speciale festivalverzekering afsluiten. Deze Festihulp is een collectieve verzekering tegen het ongemak van schade, diefstal of verlies.

De verzekering is een proefproject van digitale bank bunq, Innofest en de Groningse econoom Ronald Mulder. Het is bedoeld voor de ruim 700 vrijwilligers van het festival op Vlieland, niet voor de bezoekers. “Met de Festihulp is kun je zo snel mogelijk verder met genieten indien er iets vervelends gebeurt”, zegt Mulder. “Met een inleg van 3 euro per persoon kunnen we de deelnemers geen nieuwe iPhone geven, maar wel een vervangende telefoon zodat je gewoon met je vrienden kunt blijven communiceren. In zekere zin is het een aanvulling op je bestaande reisverzekering.”

Als het een succes blijkt te zijn, willen de initiatiefnemers de Festihulp ook beschikbaar stellen voor de festivalbezoekers. Mulder: “Op festivals heerst een sterk samenhorigheidsgevoel onder de bezoekers. We zijn benieuwd of dit ook voor gedeelde verantwoordelijkheid voor schade geldt.”

Into The Great Wide Open vindt plaats van 1 tot en met 4 september.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.