Ferdinand Veenman wordt CEO Blauwtrust Groep

0

De Raad van Commissarissen van de Blauwtrust Groep heeft de voorgenomen benoeming bekendgemaakt van Ferdinand Veenman tot CEO. De benoeming moet nog goedgekeurd worden door de AFM. Blauwtrust Groep is het moederbedrijf van De Hypotheker, Dutch Mortgage Portfolio Management, Conneqt en Quion.

Johan van der Werf, voorzitter van de RvC: “Aan de benoeming is een uitgebreide zoektocht vooraf gegaan naar een CEO met de expertise en het vermogen om effectief in te spelen op de marktkansen waar Blauwtrust Groep met haar vier werkmaatschappijen voor staan. Met zijn enorme staat van dienst in de financiële dienstverlening, zijn uitgebreide relatienetwerk en kennis van de Nederlandse en Europese hypotheekmarkt is Veenman de ideale CEO om Blauwtrust naar de volgende fase van groei te leiden.”

Carrière

Ferdinand Veenman heeft tijdens zijn 32-jarige carrière diverse leidinggevende functies bekleed in het bankwezen, de hypotheeksector en de advieswereld en beschikt over een uitgebreid relatienetwerk in de financiële dienstverlening. Hij komt van KPMG, waar hij in 2009 toetrad als partner ‘Deals & Strategy’ en van 2013 tot 2019 leiding gaf aan het segment ‘Debt Advisory’. Sinds 2014 gaf hij bij KPMG tevens leiding aan het bancaire segment en sinds 2017 ook aan de financiële dienstverlening. Daarvoor werkte Veenman meer dan 20 jaar in de financiële sector in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje voor bekende instellingen als Nomura Bank, NIBC, Citibank en GMAC.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.