Februaristormen drukken resultaat NN

0

NN Group heeft over het eerste half jaar van 2022 een winst geboekt van 983 miljoen euro. Dat is minder dan in dezelfde periode van 2021 (1,1 miljard euro). Volgens CEO David Knibbe was dit voor een groot deel te wijten aan de een schadepost van 86 miljoen euro die veroorzaakt werd door de stormen die in februari over Nederland raasden.

Het nettoresultaat van de verzekeraar viel ondanks de extra kosten hoger uit, ruim 2 miljard euro tegen 1,4 miljard in 2021. Dat kwam vooral door de verkoop van het onderdeel NN IP aan Goldman Sachs afgelopen voorjaar.

Geopolitieke onrust

Knibbe zegt in een toelichting dat NN goed op schema ligt om de financiële en andere strategische doelstellingen te realiseren. “Dit ondanks de geopolitieke onrust en de daaruit voortvloeiende macro-economische effecten zoals de sterk gestegen inflatie.” NN merkte in het eerste halfjaar verder dat het onderdeel dat gaat over levensverzekeringen een hogere bijdrage aan de resultaten leverde. Het tegenovergestelde gold voor het bankbedrijf dat juist minder presteerde.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.