FBTO wint de Geld.nl Zorgverzekering Award 2024

0

FBTO is de winnaar van Geld.nl Zorgverzekering Award 2024. De vergelijkingssite reikt deze prijs elk jaar uit aan de beste zorgverzekeraar op het gebied van prijs/kwaliteit en klantbeoordeling.

“We hebben hiervoor een objectieve, onafhankelijke meting ontwikkeld”, vertelt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. “We kijken hierbij naar de zorgverzekeringpremies, dekkingen en diensten die een zorgverzekeraar biedt en hoe tevreden de klanten zijn over de verzekeraar. FBTO scoort op deze punten voor 2024 het beste.”

Prijs/kwaliteit

Bij het bepalen van de winnaar voor de Zorgverzekering Award 2024 keek Geld.nl welke zorgverzekeraar het best scoorde op prijs/kwaliteit voor de tien meest vergeleken combinaties van zorgwensen. Ook keek de vergelijker welke zorgverzekering het vaakst als de goedkoopste uit de vergelijking kwam. “Voor de prijs/kwaliteit hanteren we een eigen score. Hierin beoordelen we de premie, dekking en belangrijkste eigenschappen van de zorgverzekeringen, zoals het aantal gecontracteerde ziekenhuizen en hoe een verzekering scoort op wachtlijstbemiddeling”, zegt Bulthuis. Verder heeft Geld.nl meegewogen hoe (oud-)klanten de verzekeraar beoordelen op onder meer klantvriendelijkheid en de afhandeling van declaraties.

Tevreden klanten

Dat FBTO als beste zorgverzekeraar uit de bus is gekomen, komt onder meer doordat de basisverzekering Basis in 2024 de goedkoopste basisverzekering is bij een standaard eigen risico van 385 euro. Verder heeft de verzekeraar, in vergelijking met de rest van de markt, goedkope aanvullende dekkingen voor tandartskosten tot 250 euro per jaar en voor fysiotherapie tot 100 of 200 euro per jaar. “Deze relatief kleine aanvullende dekkingen worden het vaakst gekozen”, zegt Bulthuis. “Dit maakt FBTO voor veel consumenten een interessante keuze.”

Eervolle vermelding voor Ik kies zelf van ASR

Zorgverzekeraar Ik kies zelf van ASR krijgt een eervolle vermelding. Bulthuis: “De premies liggen in veel gevallen wat hoger dan die van FBTO, maar de zorgverzekeraar is in de vergeleken scenario’s het vaakst de voordeligste met vrije keuze in ziekenhuizen. Dit komt doordat ASR heeft toegezegd in 2024 de zorg bij alle ziekenhuizen volledig te vergoeden. En dat is goed nieuws voor consumenten die hechten aan de vrije keuze van ziekenhuizen.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.