FBTO vernieuwt bootverzekering

0

FBTO heeft haar bootverzekering aangepast. Zo kunnen verzekerden de dekking voortaan zelf samenstellen en is particuliere verhuur van de boot via een aparte dekking te verzekeren. Bepaalde dekkingsopties zijn tijdelijk uit te zetten, bijvoorbeeld in de winter.

De dekking Aansprakelijkheid & Hulpverlening is een verplicht basisonderdeel van de bootverzekering. De klant is daarmee tot een bedrag van tien miljoen euro gedekt tegen schade die met de boot wordt veroorzaakt aan anderen en voor hulp na een ongeluk. De booteigenaar kan optioneel kiezen of ze de boot ook willen verzekeren voor schade door bijvoorbeeld diefstal, brand, storm of een aanvaring. Maar ook of ze eventuele opvarenden mee willen verzekeren of niet.

Voor de optionele dekking Particuliere Verhuur gelden de nodige extra voorwaarden én een minimaal een eigen risico bij schade van 150 euro. De boot mag maximaal 60 dagen per jaar verhuurd worden, waarvan maximaal 15 dagen aaneengesloten.

Volledig direct en digitaal

De bootverzekering kan afgesloten worden via de zogenaamde ‘conversational dialogue’, een nieuwe manier van het volledig digitaal afsluiten van een verzekering. Concreet betekent het dat FBTO digitaal in gesprek gaat met haar klant, alsof het een echt gesprek is.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.