FBTO start pilot peer-to-peer-verzekeren

0

FBTO start onder de naam ‘Peer’ een testtraject waarin mensen hun spullen kunnen verzekeren met hun ‘peers’. Een groep kiest zelf zelf wat ze verzekert, met wie en voor hoeveel, zonder polisvoorwaarden.

Met Peer bepaalt een community zelf wat ze verzekert. “Ze maken hun eigen spelregels. Bij schade bepaalt de community of je geld krijgt of niet”, aldus Minke Breijer, Marktmanager FBTO. “Bovendien kunnen ze vragen stellen, tips geven voor een goedkopere oplossing of hulp aanbieden. Heb je de verzekering niet meer nodig? Dan stop je en krijg je jouw deel van de pot terug.”

Volgens de verzekeraar is Peer een voorbeeld van ‘de klant aan het roer’. Breijer: “De wereld om ons heen verandert. De consument zit steeds meer aan de knoppen. En dankzij social media staat iedereen in no time in verbinding met de rest van de wereld. Nieuwe groepen schieten elkaar te hulp. Wij denken dat mensen heel goed zelf weten wat ze zouden willen verzekeren en hoe. En we geloven in de kracht van de groep. En dan vooral als die groep bestaat uit mensen zoals jij, oftewel je peers.”

Of Peer in de praktijk ook echt werkt, dat test FBTO samen met klanten en andere geïnteresseerden. Op de website www.ikkiespeer.nl kunnen klanten zien hoe Peer op dit moment werkt, ideeën achterlaten, aangeven dat ze op de hoogte gehouden willen worden of zich direct aanmelden voor een van de twee testgroepen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.