FBTO Rijstijlverzekering goedkoper bij goed rijgedrag

0

De nieuwe FBTO Rijstijlverzekering beloont mooi rijden. De verzekeraar, onderdeel van Achmea, lanceert vandaag een app met een autoverzekering waarbij de automobilist op basis van zijn rijgedrag geld kan verdienen.

Hoewel er gewoon premie wordt betaald zoals bij reguliere verzekeringen het geval is, heeft de automobilist in dit geval de mogelijkheid om geld terug te krijgen.

Goed gedrag wordt beloond

Bij FBTO Rijstijlverzekering betaalt de automobilist gewoon de reguliere premie, maar kan hij op basis van het rijgedrag premie terugverdienen. Een ander nieuw element van de verzekering is dat de klant alles regelt in een app. Er hoeft dus niets in de auto gebouwd te worden.
Voor de nieuwe verzekering betaalt de klant gewoon dezelfde premie als de reguliere FBTO Autoverzekering. Met mooi rijden kan hij euro’s terugverdienen. “Uit onderzoek bleek dat onze klanten zelf de keuze willen maken over hoe ze rijden”, aldus Rogier de Weerd, Senior Marketing Manager FBTO. “Kiest de klant voor mooi rijden, dan kan er geld verdiend worden. De klant krijgt het bedrag iedere maand teruggestort. Zo voelt het ook als echt verdiend geld.”

Een app die alles meet

De FBTO Rijstijlverzekering meet de rijstijl met een app op de smartphone van de bestuurder. “Ook dit was een wens van onze klanten”, vertelt Rogier. “Het installeren van een apparaat in de auto vinden klanten lastig en ingewikkeld. De FBTO Rijstijl app is gratis en makkelijk in gebruik. Bovendien heeft een app meer mogelijkheden om rijgedrag te meten. Eén van de factoren om de bonus te berekenen, is bijvoorbeeld het telefoongebruik in de auto. Dit wordt met een ingebouwd apparaat zoals een dongel niet gemeten.”

Iedere maand wordt een rijstijlscore berekend:
• Wanneer de klant tussen de 80 en 100 scoort, krijgt de klant 30% teruggestort.
• Wanneer de klant tussen de 55 en 80 scoort, krijgt de klant een 15% teruggestort.
• Wanneer de klant lager dan 55 scoort, krijgt de klant niets teruggestort.
Een klant betaalt geen extra premie bij een lage score.

De nieuwe verzekering is volgens FBTO een goed alternatief voor automobilisten met een laag aantal schadevrije jaren. Bijvoorbeeld voor jongeren en ex-leaserijders die geen schadevrije jaren hebben opgebouwd, omdat de leasemaatschappij de schadevrije jaren niet heeft bijgehouden.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Avatar