FBTO en Allianz verkozen tot autoverzekeraars van het jaar

0

FBTO en Allianz zijn verkozen tot autoverzekeraars van het jaar. De verkiezing werd georganiseerd door Autoverzekering.nl.

De vergelijkingssite houdt sinds 2020 ieder jaar een panelonderzoek onder ruim duizend consumenten die daarin kunnen aangeven wat ze belangrijk vinden bij hun autoverzekering. Daarna wordt gekeken hoe verzekeraars scoren op die punten. Wie de beste voorwaarden en dekking aanbiedt, krijgt de meeste punten en daar rolt uiteindelijk een rapportcijfer uit.

Hoogste score

Dit jaar krijgt Allianz Direct de award voor beste WA-verzekering. De verzekeraar scoort in deze categorie een 9,6 op een schaal van 1 tot 10. FBTO krijgt awards voor beste WA-beperkt casco verzekering (8,7) en beste All Risk verzekering (8,8).

Letselschadedekking inzittenden

Uit het onderzoek blijkt dat ruim een derde van de consumenten nog nooit is overgestapt naar een andere verzekeraar. Vier op de tien mensen die wel switchten deden dat om geld te besparen. In de top 5 van belangrijkste eisen die consumenten aan hun autoverzekering stellen, staat de dekking van letselschade voor inzittenden bovenaan. Van de respondenten vindt 89% dit belangrijk. Toch is dat vaak niet standaard meeverzekerd. 88% vindt het belangrijk dat de schade door vandalisme wordt vergoed. Net zo veel mensen vinden het belangrijk dat ze direct verzekerd zijn als zij een autoverzekering hebben afgesloten. 87% vindt de vergoeding van schade aan autoruiten belangrijk en 84% van de autobezitters vindt het belangrijk dat diefstal gedekt is.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.