Fairzekering gaat echt van start

0

Na een testperiode van ruim een jaar is Fairzekering vandaag officieel van start gegaan. Uit gegevens) die de testperiode heeft opgeleverd, concludeert de autoverzekeraar dat het inzichtelijk maken van rijgedrag bewustwording geeft bij automobilisten. “Dit draagt bij aan minder ongelukken, minder schade en een lagere premie voor de klant.”

Klanten van Fairzekering hebben een chip in hun auto die het rijgedrag beter kan verklaren. “Na een testperiode van één jaar en ruim tien miljoen rijkilometers aan data kunnen we onder andere concluderen dat 81% veilig autorijdt, dat er zaterdagochtend het slechtst wordt gereden en dat vrouwen harder optrekken dan mannen.”

De chipin-stekker die verzekerden krijgen, meet bijvoorbeeld hoe vaak de maximumsnelheid word overschreden, hoe vaak er te hard wordt opgetrokken en hoe vaak te hard geremd. De combinatie van deze factoren geeft de automobilist een rijvaardigheidsscore van 1 tot 100.
Bij een score van 70 of hoger ontvangt de rijder 35% premie terug en bij 55 tot 70 10%. In het afgelopen jaar heeft 81% van de rijders een score van 70 of hoger behaald. Omdat de schadelast na een jaar met meer dan 35% gedaald is, heeft de risicodrager (Nationale-Nederlanden) besloten de basispremie voor jonge rijders te verlagen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.