Extra groeivermogen voor Brand New Day

0

De aandeelhouders Hartwig, asr en VvAA investeren samen in totaal 25 miljoen euro extra in Brand New Day. Het geld wordt volledig aangewend om het eigen vermogen van de online pensioenbank te versterken, om zo de komende jaren sneller te kunnen groeien op de pensioenspaarmarkt.

Sinds 2017 heeft Brand New Day een bankvergunning en mag het ook producten op basis van sparen aanbieden. Voor het aantrekken en uitzetten van (pensioen)spaargeld moet een bank een bepaald eigen vermogen aanhouden. Hoe meer spaargeld wordt aangetrokken en uitgezet, hoe hoger het eigen vermogen moet zijn. Met het extra kapitaal kan Brand New Day groeien op de pensioenspaarmarkt en daarmee haar winstgevendheid vergroten.

Aandeelhouders

De investering wordt via een aandelenemissie in twee delen afgerond. Het eerste deel van 15 miljoen euro is eind februari 2019 afgerond. Het tweede deel van 10 miljoen euro is deels onder voorbehoud van goedkeuring door De Nederlandsche Bank en wordt, na het krijgen van die goedkeuring, naar verwachting in juli 2019 afgerond. Volgens het bedrijf hebben op dit moment circa 260.000 rekeninghouders en 4.500 bedrijven hun pensioen aan Brand New Day toevertrouwd.

Naast de drie genoemde aandeelhouders, hebben ook de oprichters Kalo Bagijn en Thierry Schaap en het personeel van het eerste uur aandelen in Brand New Day.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.