Extra duurzame dekking voor verzekerden AnsvarIdéa

0

AnsvarIdéa-verzekerden met een AVP, inboedel- of woningverzekering krijgen een duurzame Ansvar Bewust-polis. Deze ruimere en uitgebreidere dekking wordt gratis verstrekt. AnsvarIdéa hoopt hiermee meer mensen warm te maken voor duurzame verzekeringen.

AnsvarIdéa introduceerde als voorloper op dit gebied jaren geleden al een duurzame verzekering. Toen alleen nog voor woning en inboedel. Afgelopen jaar is daar ook AVP bijgekomen met onder andere bestuurdersaansprakelijkheid voor vrijwilligers.

Tjalling Alkema, accountmanager van AnsvarIdéa, vertelt wat het onderscheidende karakter is van deze ‘Bewust-lijn’: “Schade en productieverlies van duurzame installaties als zonnepanelen en warmtepompen zijn standaard verzekerd. Ook stimuleren wij het deelgebruik van apparaten door dit onder de inboedeldekking en AVP te laten vallen. Daarnaast keren wij 15% meer uit wanneer de klant kiest voor duurzaam schadeherstel, voor het duurzaam herbouwen van de woning na een total loss-schade en wanneer verzekerde kiest voor repareren in plaats van vervangen. Wanneer iemand een brand, inbraak of andere ingrijpende verzekerde gebeurtenis heeft meegemaakt biedt de Bewust-dekking een vergoeding voor psychologische hulp, want ook de sociale kant van duurzaamheid vinden wij belangrijk.”

Duurzaam duwtje

Door de Bewust-dekking als extra bovenop de bestaande polis te leggen, bereikt de verzekeraar in één keer een grote groep consumenten die duurzaam willen leven, maar die zich niet bewust is van het feit dat er duurzame verzekeringen bestaan. Alkema: “Hiermee hopen we deze mensen een duurzaam duwtje te geven en verwachten we dat onze Bewust-lijn meer op de radar komt bij consumenten en assurantieadviseurs. De wijziging geldt voor alle verzekerden die via een Ansvar-adviseur één of meer van genoemde polissen hebben gesloten. Verzekerden ontvangen de duurzame dekking per prolongatiedatum, startende vanaf februari 2023.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.