Externe Taxateur mag Perspectiefverklaring opstellen

0

Tot op heden konden alleen gecertificeerde uitzendbureaus hun uitzendkrachten een Perspectiefverklaring verstrekken. Met de komst van de Externe Perspectief Taxateur kunnen nu ook niet gecertificeerde uitzendbureaus een Perspectiefverklaring voor hun uitzendkrachten aanvragen.

Met een Perspectiefverklaring kunnen uitzendkrachten bij een groot aantal geldverstrekkers een hypotheek aanvragen. Een gecertificeerd uitzendbureau laat de hypotheekaanvraag van een uitzendkracht beoordelen door een intern aangestelde Perspectief Taxateur, in dienst van de uitzendonderneming. Met de komst van de Externe Perspectief Taxateur hoeft een uitzendbureau geen eigen taxateur meer aan te stellen. Deze bij de Stichting geregistreerde Externe Perspectief Taxateurs aangesloten externe partij zal (tegen betaling) de aanvraag op dezelfde wijze beoordelen als de taxateur van het uitzendbureau. De inzet van een Externe Perspectief Taxateur kan handig zijn als de uitzendonderneming per jaar maar een beperkt aantal aanvragen van flexwerkers krijgt voor een perspectiefverklaring.

Voldoende werkervaring

Belangrijke voorwaarde bij de aanvraag van de Perspectiefverklaring via een externe partij is dat de uitzendkracht tenminste 52 weken beoordeelbare werkervaring heeft. Hij wordt beoordeeld op zijn toekomstige inzetbaarheid op basis van de gegevens uit zijn dossier, een gesprek met de consulent en de score van een arbeidsmarktscan. Dit moet leiden tot een evenwichtige beoordeling of er de komende jaren sprake is van een bestendig inkomen.

Samen met een werkgeversverklaring kan de uitzendkracht vervolgens aankloppen bij een van de aangesloten geldverstrekkers. Dat zijn ABN Amro, Aegon, Allianz, Argenta, ASR, BLG Wonen, Delta Lloyd, Florius, Hypotrust Hypotheken, ING, Nationale Nederlanden, NIBC Direct, Obvion, Rabobank, Reaal, Regiobank, Robuust, SNS, Triodos Bank en Vista Hypotheken.

Eerste verklaring nieuwe stijl

All About Flex uit Weesp is de eerste gecertificeerde Extern Perspectief Taxateur die is opgenomen in het register van de Stichting geregistreerde Externe Perspectief Taxateurs. Zij mochten de eerste Perspectiefverklaring volgens de nieuwe werkwijze opstellen voor Michel van Veen, werkzaam voor detacheerder Dusdoen. Carla Muters, lid Raad van Bestuur NHG, overhandigde (foto) hem de verklaring vorige week tijdens een feestelijke bijeenkomst.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.