Experts: woningmarkt verder hervormen

0

Het kabinet zou de woningmarkt veel verder moeten hervormen. De huidige plannen leiden niet tot een stabiele koop- en huurmarkt, stellen achttien vooraanstaande economen en vier organisaties in de woningsector donderdag in Het Financieele Dagblad.

Volgens een van hen, econoom Bas Jacobs, heeft de regering de historische kans om de woningmarkt te verbeteren maar voor een deel benut. ,,De budgettaire opbrengst lijkt steeds voorop te staan en niet de economisch best denkbare hervorming van de woningmarkt”, weet Jacobs.

Zijn collega’s Lans Bovenberg en Dirk Schoenmaker wijzen erop dat de starters op de woningmarkt ‘nog steeds onevenredig worden getroffen, terwijl die groep juist zo belangrijk is om de woningmarkt weer op gang te krijgen’.

De meeste ondervraagde economen pleiten ervoor de hypotheekrenteaftrek voor nieuwe en bestaande gevallen af te bouwen tot 30 procent. Makelaars, woningcorporaties, huizenbezitters en huurders vinden dat de hypotheekrenteaftrek helemaal moet worden afgeschaft.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.