Examenonderwerpen 2017 geselecteerd

0

De PE-commissie van het CDFD heeft de onderwerpen geselecteerd die vanaf 1 april 2017 in aanmerking komen voor opname in de PE-examens en de initiële Wft-examens. Marktpartijen kunnen tot en met vrijdag 9 september 2016 een reactie geven op het consultatiedocument.

Sinds 2014 adviseert de PE-Commissie het CDFD over relevante ontwikkelingen in het kader van de Wft-vakbekwaamheid. Die ontwikkelingen kon de markt tussen 7 juni en 11 juli bij de PE-commissie aandragen. In het terugkoppelingsdocument zijn alle ingezonden bijdragen van 15 marktpatijen opgenomen, inclusief de afwegingen van de PE-commissie.

Na de marktconsultatie brengt de PE-commissie advies uit aan het CDFD. Die zal vervolgens uiterlijk op 7 november een advies uitbrengen aan het ministerie van Financiën. Uiterlijk 28 november 2016 besluit het ministerie dan of en zo ja in hoeverre, het advies van het CDFD wordt overgenomen.

Eerste PE-examens

Op 1 april 2017 worden er, na de overgangsperiode, die op 1 januari 2017 eindigt, voor het eerst PEexamens afgenomen. Financieel adviseurs zijn verplicht hun PE-examen(s) in een vastgestelde periode van drie jaar te behalen. De ontwikkelingen, die in de PE-examens worden opgenomen zijn daarom niet ouder dan drie jaar. De PE-examens worden, evenals de PEplus-examens per beroepskwalificatie afgenomen, waardoor ook de onderliggende modules in de PE-examens aan de orde komen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.