Evi4Kids: beleggen voor kinderen

0

Van Lanschot gaat zich met haar online spaar- en beleggingscoach Evi nu ook op kinderen richten. Evi4Kids is een beheer-product voor ouders die voor hun kinderen (onder de achttien) willen beleggen. Instappen kan vanaf 1.000 euro.

Evi4Kids kan gebruikt worden voor doelen als het bekostigen van een studie, rijbewijs of als kinderen op zichzelf gaan wonen. Ouders openen een rekening op naam van het minderjarige kind, waarmee het geld van het kind is en niet meer van de ouder. Tot het kind achttien jaar is, nemen de ouders het saldo (één ouder het gehele saldo of beiden een deel) op de rekening op in de belastingaangifte onder ‘Box 3: inkomsten sparen en beleggen’.

De hoogte van het jaarlijks te schenken bedrag is wel aan regels geboden. Ouders mogen samen in 2016 5.304 euro belastingvrij schenken aan hun kind. Het kind hoeft later in veel gevallen over het opgebouwde bedrag binnen Evi4Kids geen schenk- of erfbelasting te betalen. Is dit bedrag hoger, dan moet er over het meerdere schenkbelasting betaald worden.

Opa’s en oma’s mogen ook schenken via Evi4Kids, totaal 2.122 euro belastingvrij per jaar. Dit kan via een storting aan de ouders, die dit vervolgens overmaken naar de Evi4Kids-rekening.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.