‘EVI 360 is digitaal platform voor fit en gemotiveerd personeel’

0

De EVI Groep lanceert EVI 360, een nieuw digitaal platform voor fit en gemotiveerd personeel in het mkb. Achterliggende gedachte is dat werkgevers nu vaak niet de deskundige ondersteuning krijgen die ze verdienen om het beste uit hun mensen te halen. En dat (inkomens)adviseurs deze ondersteuning als geen ander kunnen bieden, als ze de beschikking krijgen over laagdrempelige tools.

EVI 360 biedt werkgever en adviseur een totaalaanbod, met als vertrekpunt scantools om laagdrempelig in gesprek en aan de slag te gaan. Gerard Egberts, directeur Innovatie bij de EVI Groep: “We maken duurzame inzetbaarheid voor het mkb begrijpelijk en bereikbaar. Daar wordt uiteindelijk iedereen beter van. Veel mkb-werkgevers worstelen met knelpunten rond verzuim, inzetbaarheid en re-integratie. Dat levert veel kosten op en leidt tot een groot beroep op bijvoorbeeld de verzuimverzekering.”

Laagdrempelig ondersteuning

Egberts: “Veel bedrijven zijn te klein voor een HR-afdeling, waardoor alle knelpunten bij de ondernemer belanden. Die moet dan de weg zien te vinden in de complexe wet- en regelgeving. En het lijkt wel alsof niemand in staat is om mkb’ers hierbij laagdrempelig ondersteuning te bieden. Adviseurs en verzekeraars richten zich in de praktijk vooral op grotere bedrijven. Of ze bieden het mkb een deeloplossing. Dit moet en zal veranderen. Ik ben ervan overtuigd dat EVI 360 effectieve schadelastbeheersing voor mkb’ers en hun adviseurs wél binnen bereik brengt.”

Tools om advieskansen te grijpen

Het nieuwe platform biedt adviseurs volgens Egberts een geweldige kans om op de behoefte van de mkb’er in te spelen. “Bijvoorbeeld als verzekeringsadviseur heb je al een unieke positie. Je spreekt je klanten vaak jaarlijks om het verzekeringspakket door te nemen, dus je bent al binnen. Het ontbreekt vaak alleen aan instrumenten om constructief in gesprek te gaan over schade. Want om goed te kunnen adviseren, moet je eerst informatie ophalen. Sterktes en zwaktes in beeld brengen, om van daaruit door te schakelen naar mogelijke oplossingen. Daar heb je goede tools en aansluitende dienstverlening voor nodig. Maar die ontwikkel je als adviseur niet zomaar even.”

Bereikbare oplossingen

Egberts: “EVI 360 biedt werkgever en adviseur allereerst scantools. Via een laagdrempelige app voor smartphone, tablet of pc krijgt de werkgever nuchtere vragen over zijn bedrijf. De antwoorden geven een goed beeld van mogelijke verbeterpunten én oplossingsrichtingen met concrete dienstverlening. Die zijn vervolgens heel eenvoudig te bestellen op het overzichtelijke EVI 360 platform. De eerste stap kan helemaal gratis. Wij vinden dat de drempel om in gesprek te gaan zo laag mogelijk moet zijn. Die laatste belofte omvat meer dan alleen de scan. Het freemium basispakket omvat de EVI 360 test inclusief adviezen en toelichting, een gratis adviesgesprek, toegang tot een Corona-helpdesk, een verwijshulp bij calamiteiten en handige modeldocumenten en checklists voor goed personeelsbeleid.”

Aanvullend pakket

Werkgevers en adviseurs die méér willen, kunnen een betaalbaar aanvullend pakket kiezen, maar losse diensten bestellen kan ook. Egberts: “Het platform stelt adviseurs in staat om gericht het gesprek aan te gaan met klanten die het niet alleen zelf zwaar hebben, maar ook hun verzekeraar kopzorgen geven. Zorgvuldig en adequaat portefeuillebeheer vraagt om passend inzetbaarheidsadvies. Voor adviseurs is het van groot belang om deze slag te maken. De werelden van verzekeren en werken aan inzetbaarheid schuiven steeds dichter naar elkaar toe, maar de focus ligt vaak nog op het grootbedrijf. Door succesvol het mkb te bedienen, positioneren adviseurs zich optimaal voor de toekomst.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.