Europese Commissie publiceert secundaire wetgeving SFDR

0

De Europese Commissie heeft de technische standaarden aangenomen die door pensioenfondsen en andere financiële marktpartijen gebruikt moeten worden ter implementatie van de SFDR.

De technische standaarden specificeren de inhoud van duurzaamheidsinformatie onder de SFDR en leggen templates op om te gebruiken bij de rapportage. De Pensioenfederatie zegt daarover: “De templates zijn relevant voor pensioenfondsen die zich als ‘Artikel-8-product of eventueel “’Artikel-9-product’ hebben geclassificeerd en leggen vast hoe er precontractueel (via Pensioen123) en periodiek (via jaarverslag) gecommuniceerd moet worden. Daarnaast leggen de standaarden ook de inhoud van de rapportage van ongunstige effecten onder Artikel 4 vast. Daarbij horen achttien verplichte indicatoren (de ‘PAI-indicatoren’).

Eventueel bezwaar

“Het Europees Parlement en de Europese Raad hebben nu drie maanden om eventueel bezwaar te maken, waarna de technische standaarden officieel wetgeving worden. De kans op aanpassingen is lijkt echter niet heel groot. Gezien de implementatiedeadline van 1 januari 2023, wordt pensioenfondsen aangeraden om aan de slag te gaan met de implementatie”, aldus de Pensioenfederatie.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.