Europees frauderegister krijgt bijval

0

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij met het plan voor een Europees frauderegister dat staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie naar buiten bracht.

Een Europees frauderegister is zeker nuttig, vinden beide ondernemingsorganisaties. Het zal dan niet alleen in Nederland te raadplegen moeten zijn, maar in de hele Europese Unie, om te voorkomen dat bestuurders hun malafide praktijken elders in de EU kunnen voortzetten.

Het voorstel van Teeven sluit aan op de wens van ondernemers en minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) om faillissementsfraude harder aan te pakken. MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij met de hernieuwde aandacht hiervoor. Maar maatregelen als een civielrechtelijk bestuursverbod verdienen nog wel een nadere uitwerking, aanpassing en afweging, aldus de ondernemingsorganisaties.

Over zo’n verbod wordt al jaren nagedacht bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Onder bepaalde voorwaarden zijn MKB-Nederland en VNO-NCW voorstander van dit verbod. Zo mag het niet mogelijk zijn dat iedereen een beroep kan doen op dit verbod. En er moet sprake zijn van grove fraudeopzet of seriële fraude. Tegelijk moeten politie en justitie ook inzetten op een betere aanpak van fraude, aldus de ondernemersorganisaties.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.