Europees consumentenvertrouwen blijft negatief

0

Het consumentenvertrouwen in de Europese Unie is in het laatste financiële kwartaal licht gestegen, met name in Nederland (+7), maar blijft in alle landen negatief.

Dat is te lezen in het driemaandelijkse Consumer Compass van Savanta. De wereldwijd actieve marktonderzoeker berekent het consumentenvertrouwen op basis van drie hoofdvragen over het verwachte vertrouwen in de economie, persoonlijke financiën en de werksituatie, en wordt uitgedrukt in een waarde waarbij 100 staat voor een neutraal vertrouwensniveau. Het consumentenvertrouwen is in alle EU-landen die deelnamen aan het onderzoek gestegen in het laatste financiële kwartaal, waarbij Nederland het hoogste scoort met 97. Frankrijk heeft het laagste consumentenvertrouwen (83).

Kwetsbaar

Het consumentenvertrouwen in heel Europa blijft kwetsbaar en onder neutraal, terwijl de helft (49%) van de EU-burgers niet het gevoel heeft dat hun regering goed met de economie omgaat. Dit gevoel is consistent in heel Europa, aangezien de helft van de Nederlandse (49%), Duitse (49%) en Spaanse (51%) burgers het niet eens is met het beleid van hun regering, waardoor het consumentenvertrouwen afneemt. Een kwart van de mensen zegt dat hun regering de economie goed aanpakt.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.