EU-vergunning voor huisdierenverzekeraar Veterfina

0

Verzekeringsmaatschappij Veterfina heeft van De Nederlandse Bank (DNB) een Europese Solvency II-vergunning gekregen. Hiermee kan de Nederlandse verzekeraar aan haar internationale groeiambities gaan werken. Veterfina is in Nederland en Duitsland bekend van de Petplan Huisdierenverzekering.

Een Solvency II-vergunning wordt toegekend aan verzekeraars die onder meer voldoen aan eisen rondom kapitaalbuffers, risicomanagement, governance en transparantie. “Veterfina kan met de vergunning in heel de EU voor eigen rekening en risico een verzekeringsportefeuille opbouwen.  Daardoor zijn we meer ‘in controle’ over de inhoudelijke propositie, voorwaarden, vergoedingen en premiestelling. Dat maakt de onderneming meer schaalbaar”, zegt algemeen directeur en oprichter Nico Schuurbiers.

Nederland heeft lage verzekeringsgraad

Van de vijf miljoen katten en honden in Nederland is momenteel maar 4% verzekerd voor ziektes of ongevallen, zo blijkt uit de Petmonitor van de Aeres Hogeschool en de HAS Hogeschool. Hoewel het aandeel verzekerde huisdieren wel toeneemt, steekt het schril af bij landen als Zweden (70%) of het Verenigd Koninkrijk (25%).

De kosten van medische zorg voor huisdieren stijgt jaarlijks met circa 5 tot 10 procent. Bij één op de drie behandelingen liggen de kosten bij de dierenarts inmiddels boven de vijfhonderd euro, bleek uit eerder onderzoek van Petplan. Goede dierengeneeskunde wordt steeds duurder doordat er medisch steeds meer mogelijk is en er een drastisch tekort is aan dierenartsen. Een onvoorziene behandeling van een hond of een kat kan volgens Petplan al snel tussen de 2.500 en 4.000 euro kosten.

Directe kanaal

Veterfina biedt sinds 2006 met een volmacht van Unigarant Verzekeringen (ANWB) ziektekostenverzekeringen aan voor honden, katten, konijnen en papegaaien. De distributie verloopt grotendeels via dierenartsen, fokkers, online partners, dierenspeciaalzaken en de eigen website. De onderneming heeft 80.000 klanten die jaarlijks samen circa 120.000 keer claims indienen.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Deel dit artikel

Over de auteur

Redactie InFinance

De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse nieuwsupdates op de website InFinance.nl en nieuwsbrief InFinance Daily.